Hier vindt u alle nieuwsberichten van OCS de Smulnarren van het seizoen 2019-2020.

11-11-2019

Kaaiendonks insigne 2020 bekend!

‘Ne mooie lach doet glimme’

En glimme, da doeggut iensienje van dees jaor as unne zot meej elluf kenijne.
Kek, en daor glimt munne lach dan mooi wir van!

Jeel Kaaiendonk draog d’onder durren eige mooie lach d’n koomede kereneval unne brjeed laachende maarot (ofwel narrestokske) aon un touwke. Dees attriebuutje wor van ouds’er gebrukt dur narre, en ‘eus nie aljeen Smulnarre, om ut jeen en ut aander te relatievere. Ut gentje zattemmer in da narre durgaons buite de regels en wette van alle aandere mense leefde en da d’n zotskollef unne grof geschatte wirgaove van ne nar zelluf was. ‘Iermee kon zonne nar, die alles en iederjeen d’n spiegel vur’ield, zèlluf ok es unne keer in d’n spiegel kijke. En wa dáor dan wir uit vurtkwaam, ach meens; da waore de mjeest waonzinnige fratse!

D’n mooie lach van ut iensienje van dees jaor ‘oud oe ok letterlijk ne spiegel vur. ‘iermeej draogt iedere Smulnar en ieder Smulnarrinneke dus humzunnenen eige, best wel reflektief werrekende maarot. En glimme dadoewen lach doet wannir ge oew eige dur in gespiegeld ziet!

Ten einde ut motto dur nog un bietje meer uit te laote klappe he’k gekoze vur unnen Ontzettend‘oogglaas afwerreklaogeske.

En dan die kleure!

Maor alle gek’eid op ‘n stokske, bekek ut zellef mar.

Hatsekiedee!

Peerke van Gils
(Oewen ontwerreper)

11-11-2019

Kaaiendonk heeft een nieuwe Adjudant!

Met Kaaiendonkse trots presenteren wij u de nieuwe rechterhand van Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV, Heer Adjudant Christian Goijaarts! De vertegenwoordiging van onze kerkdorpen, afkomstig uit het Kattegat, klaargestoomd met de hulp van de vorige Heer Adjudant Thijs Kievits

De opening van het seizoen 19-20 leek wel een voorstel rondje. Niet alleen de nieuwe Heer Adjudant werd bekend gemaakt maar ook direct de nieuwe voorzitter OCS. Over hem komt er later meer online.

09-11-2019

Kaaiendonks carnavalslied 2020 bekend!

 

Tijdens de opening van het nieuwe seizoen is ook het nieuwe carnavalslied bekend gemaakt. Dankzij de uitgedeelde tekst kon iedereen hem gelijk lekker mee zingen. Hieronder nogmaals de tekst en een link waar je het nummer zelf kan downloaden.

 

‘k loop in de stad, ‘k voel niets van de kou
’t is donker en ’t vriest, maar ‘k denk alleen jou
Jouw lach doet me glimmen en al is ’t heel laat
Ieder z’n nachtrust, maar ik zing door de straat….

Refrein

Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!
Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!

Kaai, Kaai, Kaaigezellig! Kaai, Kaai, Kaaigezellig!
Kaai, Kaai, Kaaigezellig! Kaai, Kaai, Kaaigezellig!

Dansen en swingen, ’t was bal in de kroeg
Lachen en zingen, tot smorreges vroeg
Jij en ik samen, wie had dat gedacht?
Proostend en feestend, tot diep in de nacht.

Refrein

Jij bent de leukste van heel de Klappeij
Jouw lach doet me glimmen, van jou word ik blij
Eens mens moet goed slapen en al is het heel laat,
Ik ben verliefd, dus ik schal door de straat!!!

Refrein 2x

Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!
Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!

 

Dit lied is gratis te beluisteren op Spotifym Deezer en Youtube. De MP3 is te downloaden via deze link.

08-11-2019

Wie wordt Kaaike XVII of lid van het GROOTKindergevolg 2020?

OCS de Smulnarren is opzoek naar Kaaike XVII en leden voor het GROOTKindergevolg 2020. Vanaf zaterdag 9 november kunnen alle Kaaiendonkse Snotnarren, van groep 6 t/m 8 van de basisschool, zich hiervoor inschrijven. De vierkiezing vindt plaats op zondag 12 januari 2020 in AC de Slotjes.

Op de Website van OCS de Smulnarren is zowel het inschrijfformulier als de KaaikeKalender te vinden. Op de KaaikeKalender staan alle activiteiten waar het GROOTKindergevolg aandeel gaat nemen na de verkiezing. Het inschrijfformulier is te downloaden en ingevuld in te leveren in de OCS brievenbus bij de Oosterhoutse Feestwinkel naar de HEMA in Arendshof.

Wie liever een creatieve bijdrage levert kan zich uitleven op een ontwerp voor het Kaaike’s Kinderinsigne 2020. Het winnende ontwerp zal 1500 keer worden uitgedeeld aan Snotnarren in Kaaiendonk tijdens carnaval 2020. Het ontwerpformulier is ook te vinden op de OCS website. Ontwerpen met daarbij alle ingevulde informatie kunnen in dezelfde brievenbus worden gedeponeerd.

Doe mee en wie weet ben jij Kaaike XVII of lid van het GROOTKindervolg tijdens carnaval 2020. Of dragen een heleboel Snotnarren jouw ontwerp als insigne tijdens carnaval.

07-11-2019

Prins Mienus XIV is er klaar voor

Op zaterdag 9 november om 15.11 uur zal Prins Mienus op het Hatsekideeplein de aftrap geven voor de carnaval 2019/2020.

Het Hatsekideeplein (Markt bij fietsenkelder) zal zaterdag 9 november weer de plek zijn waar je als Kaaiendonker hoort te zijn

Om 15.11 uur zal Zijne Ontzettendhoogheid Prins Mienus XIV zijn entree maken, waarna hij tevens zijn nieuwe Heer Adjudant bekend zal maken. Vervolgens vindt de traditionele kranslegging bij Hatsekidee plaats en wordt het nieuwe insigne voor het eerst getoond. Dit insigne zal vervolgens vanaf 15.45 uur te koop zijn bij Oud Brabant waar de Volledigen zich zullen verzamelen. Kort hierna is het insigne bij o.a. de Oosterhoutse Feestwinkel verkrijgbaar.

Dit alles wordt omlijst met muziek en een enkele kleine toespraak.

Vanaf 15.15 uur is er ook volop aandacht voor de kinderen op het Prins Mienusplein ( bij Oud Brabant). Er beginnen dan kinderactiviteiten, met muziek, smincken en allerlei spellen. Ook zijn er voor de kinderen pannenkoeken. En alles gratis

Om ongeveer half vijf mag iedereen meedansen met de Dansmariekes. De danspasjes kun je alvast instuderen via een filmpje dat te vinden is via Smulnarren.nl en de facebookpagina. Dit doen we weer bij het podium op het Hatsekideeplein.

Zodra het donker wordt kun je deelnemen aan een lichtjesoptocht. De lighttubes zijn natuurlijk gratis, net als alle kinderactiviteiten. De Prins zal met zijn Groot Gevolg voorop gaan en diverse kapellen zullen de kinderen begeleiden.

En dan…..om ongeveer half zes richt Zijne Ontzettendhoogheid zich eindelijk weer op de volwassenen met de bekendmaking van het carnavalslied 2020. Dit mag iedereen natuurlijk naar hartenlust meezingen.

Hierna volgt even een muzikale pauze om iedereen in de gelegenheid te stellen te eten . Voor een paar euro is stamp met een gehaktbal beschikbaar.

De avond wordt opgevuld met een optreden van Kaal Kabaol die ook zorgen voor een meejkwekfestijn (boekskes met tekst zijn beschikbaar) en optredens van kapellen. Rond 22.11 uur zal het carnavalslied nogmaals live ten gehore worden gebracht. Vanaf 20.11 uur begint in de Klappeijstraat het carnavalsfeest voor de iets jongeren onder ons.