Stimuleringsprijs 2020.

We weten het allemaal nog; De Grote Kaaiendonkse Optocht ging niet door vanwege het stormachtige weer️️️. Vervolgens werd ook nog poging twee afgelast door de uitbraak van het coronavirus. Dit was voor iedereen een heftige teleurstelling. 

Het virus kunnen we niet laten verdwijnen en niemand weet wanneer er een oplossing zoals een vaccin voorhanden is. Maar één ding weten we wel! Als het weer kan dan lopen we de optocht weer, én met zijn allen. 

Wij weten ook dat alle creaties niet zomaar uit de lucht komen vallen. Daarom hebben we besloten om aan alle ingeschreven deelnemers van Kaaiendonkse Grote Optocht 2020 een stimuleringsprijs uit te reiken

Voor alle deelnemers van de optocht 2020 is er een aanmoedigingsprijs.

De Kaaiendonkse Klassieker

Eindelijk is het zover! Na een uitgebreide training “Corona-proof” bezorgen, gaat de puzzel-karavaan vandaag op pad om 322 uitverkorenen Puzzel-Volledig te maken.

De eer om het eerste exemplaar van de Kaaiendonkse Legpuzzel te mogen ontvangen, ging vanochtend naar de Beschermvrouwe van de OCS, Christel Buijs. Samen met haar man, nam zij de puzzel om 10.11 uur bij hen thuis in ontvangst.

Om er zeker van te zijn dat dit unieke initiatief niet verloren gaat, hebben we ook direct bij Het Speelgoed- en Carnavalsmuseum “Op Stelten” een exemplaar van de Kaaiendonkse Legpuzzel aan Sjef Kock overhandigd.

We wensen hen alvast veel puzzelplezier en voor alle andere puzzelaars tot straks!

Onze Beschermvrouwe krijgt de eerste puzzel

Carnavalsmuseum krijgt haar puzzel

Grote Kaaiendonkse Optocht naar 15 maart

Afgelopen zondag heeft de OCS in overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio moeten besluiten de Grote Kaaiendonkse Optocht af te gelasten. De OCS en de Gemeente Oosterhout hebben besloten om deze alsnog door de straten te laten trekken en wel op 15 maart 2020.

Grote Kaaiendonkse Optocht
Op 15 maart zal de reclameoptocht om 13.05 uur van start gaan en de Grote Kaaiendonkse Optocht vanaf 13.11 uur door de straten trekken. Rond 16.30 wordt het einde verwacht op het Schapendries. Prijsuitreiking is dan om 20.00 uur op de Markt.

Het motto van 2021 is bekend……..

Uitslag Kinderkopkes optocht

In tegenstelling tot de Grote Kaaiendonkse Optocht, die op het laatste moment moest worden afgelast, trok de Kinderkopkesoptocht op carnavalsdinsdag wel door de Kaaiendonkse binnenstad. Hieronder de uitslag.

Grote Groepen
1. C.V. De Bo(u)wling glimt Dieje lach van jou doet me glimme
2. De Kleuterbende Los in het sprookjesbos
3. C.V. De Olijke Bende Dr.Glimlach

Kleine Groepen
1. De Lachspiegelkes Spiegelke, spiegelke wa wir blonk,
welke lach glimt het mooist van heel Kaaiendonk?
2. Die Rare Barco Race Hondenkar
3. De Kaaikrakerskids Unne mooie lach van de tandenfee

Paren & Individuelen
1. Fresh Up Hello! Na 4 dagen nog Fresh
2. CV Wie is hier de baas? Een dag niet gescheten is een dag niet gelachen
3. Transformers Ne mooie auto doet glimme

Grote optocht gaat niet door

22 februari 2020

De weersvoorspelling noodzaakt OCS De Smulnarren om te besluiten om de optocht op 23 februari niet door te laten gaan. De veiligheid kan niet gegarandeerd worden. Wij betreuren het dat we dit besluit hebben moeten nemen en we vinden het heel vervelend voor al die enthousiaste bouwers en deelnemers die al vele uren in deze optocht gestoken hebben. Maar, de optocht gaan we zeker op een ander moment laten plaatsvinden! De datum wordt komende week bekend gemaakt.

Gerard Oomen is Grootste Kaai 2020

Onder het toeziend oog van de Commissaris van de Koning is de Grootste Kaai 2020 benoemd. Dit gebeurde tijdens de carnavalsviering in de St. Jan Basiliek in Oosterhout.
Traditioneel begint de carnaval in Kaaiendonk ( Oosterhout) met de kerkviering in een uitpuilende St. Jan. Vanwege de enorme belangstelling wordt de viering sinds enkele jaren zelfs live uitgezonden op de ORTS.
De kerkviering had dit jaar een speciaal karakter, omdat hier ook de nieuwe Grootste Kaai bekend is gemaakt. De Grootste Kaai is de hoogste onderscheiding die je in Kaaiendonk kunt ontvangen en wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar gebeurde dat in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning.
Nadat de voorzitter van OCS de Smulnarren de voordracht had voorgelezen, is de nieuwe Grootste Kaai naar Zijne Ontzettendhoogheid Prins Mienus XIV geleid om door hem met de versierselen, die bij de onderscheiding horen, te worden bekleed.
De motivatie voor de benoeming als Grootste Kaai is als volgt:
Al sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw actief in de Oosterhoutse samenleving, vooral op
de terreinen sport, carnaval, toneel en politiek is en was de Grootste Kaai 2020
Hyperactief in het Kaaiendonkse carnavalsleven als:
De eerste nar van Kaaiendonk;
Ordebewaker in het Klein Gevolg van Prins Mienus;
Presentator van talrijke carnavalsinitiatieven, zoals de Kaaise dweildag;
Jarenlang voorzitter van de Stichting Abrahammendag;
Reeds 50 jaar lid, speler en animator van toneelvereniging Zoldertheater;
Voorzitter van de politieke groepering Gemeentebelangen;
Bijna twaalf jaar Raadslid voor de Onafhankelijke Fractie;
Ruim twintig jaar vrijwilliger van honk- en softbalvereniging Twins;
Enzovoort, enzovoort, enzovoort.
Kortom, de Commissie Selectie & Voordracht Grootste Kaai heeft na zorgvuldig
toetsingsberaad geconcludeerd dat het Curriculum Vitae van Gerard Oomen uit Oosterhout
ruimschoots voldoet aan de criteria zoals die zijn vastgelegd in het Protocol der Grootste Kaaien.

Kiekeriekie Online

Mocht u de Kiekerekie niet ontvangen hebben met het Weekblad Oosterhout dan kunt u hier de online versie bekijken.

DIVERSITEIT VAN CARNAVAL/VASTENAVOND IN NEDERLAND ALS IMMATERIEEL CULTUREEL ERFGOED

Vrolijkheid in stand houden, dat wil toch iedereen? Carnaval/Vastenavond is bij uitstek een happening waar mensen elkaar aansteken met positiviteit in welke vorm dan ook. Dat werkt en we zien dat mensen het nodig hebben.

 

Carnaval/Vastenavond is groter dan wij allemaal en tegelijk heel klein en kwetsbaar. We moeten er samen voor zorgen dat de generaties na ons dit geweldige feest kunnen blijven vieren. Dat zij carnaval blijven vernieuwen en doorgeven aan hun kinderen. Dat doen we niet door carnaval te beschrijven en eeuwig vast te houden aan tradities en protocollen. We willen het behoud van al deze vrolijkheid een handje helpen door de DIVERSITEIT van Carnaval/Vastenavond in Nederland door UNESCO te laten erkennen als Immaterieel Cultureel Erfgoed.

 

Met deze boodschap ging onze Ontzettend hoogheid op 11 februari samen met 165 lachende Kaaiendonkers op weg naar het sleuteldragersborrel in het provinciehuis te Den Bosch. Daar vroeg hij zijn mede hoogheden dit initiatief te steunen en er zo samen voor te zorgen dat ons mooie feest straks de wereldwijde erkenning heeft die het verdiend. Ook commissaris van de koning Wim van de Donk had niet lang nodig om dit te ondersteunen door middel van het ondertekenen van de petitie.

 

De mooiste handtekening ontbreekt nog want dat is die van jou! Wil jij dit initiatief ondersteunen? Teken dan NU de petitie door hier te klikken.

Veranderingen Kinderkopkes optocht

Ook de voorbereidingen voor de kinderkopkes optocht zijn in volle gang en er zijn dit jaar wat veranderen die belangrijk zijn om te weten voor ouders van deelnemers.

De tijd en locatie van het ophalen van de nummers is veranderd. Dit jaar kunt u tussen 13:00 en 14:00 bij het Arendsnest (naar de Hema) het nummer ophalen. Mocht u zich nog niet online hebben ingeschreven is dat dan ook nog mogelijk.

Tevens is de prijsuitreiking naar voren geschoven. Direct nadat de laatste deelnemer het podium passeert zal de jeugdhofkapel gaan spelen op het podium. Na 20 minuten is Kaaike al terug voor de prijsuitreiking. Zorg er dus voor dat je op tijd terug bent op de markt!

26-01-2020

Open dag Mienushal weer gezellig druk.

Vandaag was de Mienushal weer open voor iedereen die eens wilde kijken wat er nu allemaal moet gebeuren voordat die mooie praalwagens in de Kaaiendonkse optocht mee kunnen rijden. Onder het genot van een hapje, drankje en de klanken van de verschillende Kaaiendonkse kapellen werd door veel Smulnarren een kijkje in de keukens van de verschillende bouwclubs genomen. Natuurlijk werden de bouwers ook Prins Mienus XIV en Kaaike XVII met een bezoek vereerd, en wederom waren deze weer verwonderd van de vorderingen die er gemaakt waren sinds hun vorige bezoek 4 weken geleden. Toch moet er nog veel werk verzet worden door de verschillende clubs om over 25 dagen klaar te zijn om in de optocht mee te kunnen rijden.

26-01-2020

Nieuwe voorzitter OCS de Smulnarren.

Hij loopt ondertussen al sinds 11-11-2019 mee maar heeft zoveel te regelen dat hij nog geen tijd heeft gehad om zichzelf even voor te stellen.

Die tekst komt hier binnenkort te staan, maar voor nu alvast een foto van onze nieuwe voorzitter Ernst-Jan.

Voorzitter OCS de Smulnarren: Ernst-Jan van Langh

12-01-2020

Robin Smulders is Kaaike XVII

Op zondag 12 januari was het een gezellige drukte in De Slotjes. Tijdens de ‘Kiezelmiddag’
van OCS de Smulnarren streden een heleboel Snotnarren en Snotnarrinnekes om een
plaats in het GROOTKindergevolg 2020.

In een goed gevulde grote zaal speelde de Jeugdhofkapel en danste de Dansmariekes als
opwarming. Nadat Prins Mienus XIV binnen was gehaald, werd het startschot gegeven
voor een gezellig middag. Na een spelletjesronde, een puzzelronde en een praatjesronde
werd Robin Smulders benoemd tot Kaaike XVII. Hij werd meteen in een nieuw prinsenpak
gehesen en kreeg zijn prinsenketting omgehangen. Lotte Blom, die vorig jaar schitterde als
Kaaike XVI, presenteerde de middag. Aan haar was de eer het Narrestokje letterlijk door te
geven.

Ook het KLEINGevolgje bestaande uit Adjudantje Emma Verhulst, Jaonuske Philipinne
Fluitman en NARreKE Jelke Ackermans werden benoemd en kregen hun pak aan. Daarna
werd ook de Kinderraad en de dansmariekes bekend gemaakt. Jelke Ackermans kreeg te
horen dat haar ontwerp gekozen was als Kaaike’s Kinderinsigne 2020.
De komende weken gaat Kaaike XVII & GROOTKindergevolg samen op stap om te oefenen
voor carnaval 2020.

Prins Kaaike XVII en zijn klein gevolg.

12-01-2020

Kaartverkoop KAAIKapot gaat van start!

Het is eindelijk zover, vrijdag 17 januari om 20.00 uur gaat de online kaartverkoop van start voor KAAIKapot!

Op vrijdag 7 februari is de tweede editie van dit te gekke feest. Na het succes van vorig jaar met Dansado en de Feestneger hebben wij dit jaar een andere superartiest geregeld: Superzeroes! Vorig jaar heeft niemand stil gestaan en ontvingen we veel positieve reacties. Daarom gaan we dit voor jullie nog eens over doen.

Het feest start om 20.00 uur en gaat dit jaar een uurtje langer door. We eindigen namelijk om 01.00 uur. KAAIKapot is voor en door de jeugd. Met dit in het achterhoofd hebben we een te gek DJ duo gevonden, namelijk DJ V&T. Je kunt alvast een kijkje nemen op hun Instagram @djvt.official . Ook dit jaar komen DJ Daan en DJ NAR weer langs om de lekkerste beats te draaien. 

Nog even alles op een rijtje:

Tickets zijn online verkrijgbaar op www.kaaikapot2020.eventbrite.nl vanaf 17 januari om 20.00 uur en kosten € 7,50 per stuk. De verkoop aan de deur is € 10,00. De ingang die avond bij La Cantina is via de ingang aan de Mathildastraat. Wij zien jullie graag 7 februari 2020 om 20.00 uur bij La Cantina! Tot dan!

Voor meer info check onze sociale media.

08-01-2020

Arjon Oostrom en De Fik Erin op Smulnarrenbal

 

Op 8 februari organiseert OCS De Smulnarren het jaarlijkse Smulnarrenbal. De online voorverkoop begint zaterdag 11 januari om 11.11 uur. De traditionele opwarmer voor carnaval is een feest voor en door Kaaiendonk in de tent en het café van La Cantina. Het programma voor de twee podia is bekend.

Kaaiendonks trots

Trots is de OCS op alle kapellen die carnaval in Kaaiendonk ieder jaar laten glimmen. En op het Smulnarrenbal ontbreken ze ook niet. Bedankt alvast aan: Hoezo?, ’t Simpelfonisch Orkestje, De Koele Band, Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen, de Hofkapel, De Pierewaaiers, De mannen van Staamp!, de Jeugdhofkapel en D en de Pierakker. En als kers op de Kaaiendonkse taart geven de dansmariekes weer een prachtige show.

Kruispunt en De Gentstudentband!

Ze spelen eigenlijk alleen met carnaval maar speciaal voor het Smulnarrenbal komen de mannen van Kruispunt dit jaar wat eerder uit hun winterslaap. Nemen ze de poes van tante Loes mee? Staat de sanseveria voor het raam? En eten ze nog steeds slaoj meej juin meej aaj meej errepel? We gaan het zien en horen op 8 februari.

Helemaal nieuw is De Gentstudentband! Een aantal enthousiaste en vooral Kaaiendonkse gasten belooft het dak eraf te spelen. Ze spelen al jaren samen maar van een optreden is het er nog niet van gekomen. Op het Smulnarrenbal is het zover! Alles wordt uit de kast getrokken en er mag gedanst worden op Spaanse ballades en meehangers uit vervlogen tijden.

Arjon Oostrom en De Fik Erin

Een feestje bouwen is aan Arjon toevertrouwd met hits als Zakka Zakka, Schudden, Ik Hou Van Alle Vrouwen en Pure Verleiding. Waan je even in een après skihut op het Smulnarrenbal.

Met twee eerdere succesvolle optredens op het Smulnarrenbal is De Fik Erin geen onbekende in Kaaiendonk. Dit keer ‘full band’ met een blazerssectie. Vorig jaar vierden ze hun 12,5 jarig bestaan. En zoals ze zelf zeggen: we weten van elke gelegenheid een licht ontvlambaar feestje te maken.

Eerst eten en VETTE Afterparty

Daar waar OCS De Smulnarren een feestje viert wordt getrakteerd op een zultplateau. Op het Smulnarrenbal presenteren we ‘het grootste zultplateau van Kaaiendonk’ vol met spek en zult op roggebrood. Op de VETTE Afterparty vanaf 01.00 uur in het café van La Cantina kun je weer op een lekker hapje rekenen.

Kaartverkoop

Op zaterdag 11 januari begint de online kaartverkoop om 11.11 uur op www.smulnarrenbal2020.eventbrite.nl. De kaarten zijn € 11,11 per stuk inclusief garderobe en VETTE Afterparty.

23-12-2019

Fijne feestdagen met OCS De Smulnarren

 

De feestdagen staan voor de deur: op 7, 8 en 9 februari viert heel Kaaiendonk feest.

Iedereen van 0 tot 100 jaar warmt op eigen wijze op voor carnaval. In de tent bij La Cantina is er vermaak voor elck wat wils.

KAAIKapot   

Het feestweekend wordt afgetrapt door de Kaaiendonkse jeugd tot 18 jaar met KAAIKapot. De naam zegt het al: KAAIKapot naar huis van het springen en dansen op vette beats van DJ’s en meezingen met artiesten. Losgaan en de dorst lessen aan de zero-cocktailbar. Dat dat vorig jaar een succes was is bewezen. Wat een geweldige reacties!! De 2eeditie is op vrijdagavond 7 februari. De online kaartverkoop start 17 januari om 20.00 uur. Houd Instagram, Facebook en Snapchat in de gaten voor meer info, namen van DJ’s en artiesten en de link naar de kaartverkoop. 

Smulnarrenbal 

Save the date: zaterdag 8 februari. Twee weken voor carnaval is dit de ultieme test: Carnavalspakske in orde? Zit de polonaise goed in de benen? Staan de feestneuzen dezelfde kant op? Nieuwe nummers goed genoeg ingestudeerd? Hoe smaken de pilsjes? En hoe zit het met die ‘goejen bojem’? Daar kom je achter op het traditionele Smulnarrenbal met Kaaiendonkse kapellen, met ‘handjes-in-de-lucht’ met een artiest en een knaller van een afsluiter op het hoofdpodium. Op de VETTE afterparty doen we het nog eens dunnetjes over. Kaarten (dit jaar inclusief de afterparty) gaan 11 januari om 11.11 uur online in de verkoop. Op Facebook volgt meer info, namen kapellen en artiesten en link naar kaartverkoop.

Snotnarrenbal

En dan is het de beurt aan de allerkleinsten…. aan al die Snotnarrekes en Snotnarinnekes die staan te trappelen om in de polonaise te lopen, om spelletjes te doen, om Kaaike XVII en het  KLEINkindergevolg te ontmoeten én om confetti te gooien. Zij doen dat op zondagmiddag 9 februari samen met de het Raadje van XI, de jeugdmariekes, de jeugdhofkapel, de dansmariekes en DJ Daan! De kinderen staan ook letterlijk in het middelpunt en hebben alle ruimte om samen te feesten want alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s staan aan de kant. De entree is gratis. Kijk op Facebook wie er op bezoek komen om mee te feesten en muziek te maken. 

10-12-2019

KAAIKapot is terug!

KAAIKapot is terug! Voor iedereen onder de 18 jaar gaan we er dit jaar weer een feestje van maken. Na het grote succes van afgelopen jaar kunnen we dit jaar natuurlijk niet overslaan.

De 2e editie zal zijn op vrijdag 7 februari bij La Cantina. Dit feest wordt mede mogelijk gemaakt door OCS De Smulnarren, JONG en La Cantina. KAAIKapot is HET feest met goede artiesten, lekkere drankjes en heerlijke beats. Via onze sociale media laten we weten wanneer de kaartverkoop van start gaat en welke artiesten er komen.

Nieuw dit jaar is ons Snapchat account! Je kunt ons gemakkelijk toevoegen via de Snap-code op onze Instagram, je kunt ons op Instagram vinden onder de naam kaaikapot_oosterhout. Zo kun je écht alles volgen.

Zet 7 februari 2020 alvast in je agenda en laat iedereen weten hoe te-gek onze 1e editie was. We hopen jullie allemaal (terug) te zien!

10-12-2019

Prijswinnaars ontwerpwedstrijd Jeugdprinsenwagen Kaaike XVII plakken me

Zaterdag 30 november j.l. werd een belofte ingelost in de Mienushal. De winnaars van de ontwerpwedstrijd mochten meehelpen aan de nieuwe Jeugdprinsenwagen.

Nienke Blom straalde 2019 als Kaaike XVI voor het laatst tijdens de kinderoptocht op de jeugdprinsenwagen. Na heel wat jaren was het tijd om een nieuwe te bouwen. Zowel de constructie als het ontwerp was aan een opfrisbeurt toe. Wie beter dan de Snotnarren van Kaaiendonk te vragen om zich over het ontwerp te buigen. Meer dan 200 tekeningen werden ingeleverd na de oproep van Kaaike XVI voor een nieuwe Jeugdprinsenwagen.

Door de vele inzendingen was het te moeilijk om 1 winnaar te kiezen. De jury koos daarom 6 creaties uit die de basis zouden gaan vormen van het nieuwe ontwerp. Iris van de Boogaard, Alexander Broeders, Bram de Graaf, Daniela de Groot, Jayden Oors en Nicole Uil kregen dit al afgelopen carnaval te horen tijdens de prijsuitreiking van de Kinderoptocht.

De afgelopen maanden werd eerst de constructie door de Raad van XI onder handen genomen. Afgelopen zaterdag was het eindelijk tijd om door de prijswinnaars een ochtend mee te komen plakken. Zij zagen dat er al flink gewerkt was aan de wagen. Tijdens uitleg over het ontwerp, wat Peter van Gils van de 6 tekeningen heeft gemaakt, werden vele elementen herkent. Daarna werd er onder leiding van Raad van XI flink geplakt aan de wagen. Het enthousiasme was zo groot dat sommige kinderen graag nog eens een keer mee zouden komen helpen. Daarom werd er ook stiekem een kijkje genomen in het deel van de Mienushal waar al enkele CV’s druk bezig zijn voor de komende optocht.

De winnaars zijn allemaal benieuwd hoe over enkele maanden de Jeugdprinsenwagen er uit zal zien. De nu nog kleurloze en deels kale kar zal dan zeker stralen tijdens de kinderoptocht met Kaaike XVII van Kaaiendonk.

11-11-2019

Kaaiendonks insigne 2020 bekend!

‘Ne mooie lach doet glimme’

En glimme, da doeggut iensienje van dees jaor as unne zot meej elluf kenijne.
Kek, en daor glimt munne lach dan mooi wir van!

Jeel Kaaiendonk draog d’onder durren eige mooie lach d’n koomede kereneval unne brjeed laachende maarot (ofwel narrestokske) aon un touwke. Dees attriebuutje wor van ouds’er gebrukt dur narre, en ‘eus nie aljeen Smulnarre, om ut jeen en ut aander te relatievere. Ut gentje zattemmer in da narre durgaons buite de regels en wette van alle aandere mense leefde en da d’n zotskollef unne grof geschatte wirgaove van ne nar zelluf was. ‘Iermee kon zonne nar, die alles en iederjeen d’n spiegel vur’ield, zèlluf ok es unne keer in d’n spiegel kijke. En wa dáor dan wir uit vurtkwaam, ach meens; da waore de mjeest waonzinnige fratse!

D’n mooie lach van ut iensienje van dees jaor ‘oud oe ok letterlijk ne spiegel vur. ‘iermeej draogt iedere Smulnar en ieder Smulnarrinneke dus humzunnenen eige, best wel reflektief werrekende maarot. En glimme dadoewen lach doet wannir ge oew eige dur in gespiegeld ziet!

Ten einde ut motto dur nog un bietje meer uit te laote klappe he’k gekoze vur unnen Ontzettend‘oogglaas afwerreklaogeske.

En dan die kleure!

Maor alle gek’eid op ‘n stokske, bekek ut zellef mar.

Hatsekiedee!

Peerke van Gils
(Oewen ontwerreper)

11-11-2019

Kaaiendonk heeft een nieuwe Adjudant!

Met Kaaiendonkse trots presenteren wij u de nieuwe rechterhand van Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV, Heer Adjudant Christian Goijaarts! De vertegenwoordiging van onze kerkdorpen, afkomstig uit het Kattegat, klaargestoomd met de hulp van de vorige Heer Adjudant Thijs Kievits

De opening van het seizoen 19-20 leek wel een voorstel rondje. Niet alleen de nieuwe Heer Adjudant werd bekend gemaakt maar ook direct de nieuwe voorzitter OCS. Over hem komt er later meer online.

09-11-2019

Kaaiendonks carnavalslied 2020 bekend!

 

Tijdens de opening van het nieuwe seizoen is ook het nieuwe carnavalslied bekend gemaakt. Dankzij de uitgedeelde tekst kon iedereen hem gelijk lekker mee zingen. Hieronder nogmaals de tekst en een link waar je het nummer zelf kan downloaden.

 

‘k loop in de stad, ‘k voel niets van de kou
’t is donker en ’t vriest, maar ‘k denk alleen jou
Jouw lach doet me glimmen en al is ’t heel laat
Ieder z’n nachtrust, maar ik zing door de straat….

Refrein

Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!
Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!

Kaai, Kaai, Kaaigezellig! Kaai, Kaai, Kaaigezellig!
Kaai, Kaai, Kaaigezellig! Kaai, Kaai, Kaaigezellig!

Dansen en swingen, ’t was bal in de kroeg
Lachen en zingen, tot smorreges vroeg
Jij en ik samen, wie had dat gedacht?
Proostend en feestend, tot diep in de nacht.

Refrein

Jij bent de leukste van heel de Klappeij
Jouw lach doet me glimmen, van jou word ik blij
Eens mens moet goed slapen en al is het heel laat,
Ik ben verliefd, dus ik schal door de straat!!!

Refrein 2x

Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!
Tadadada tatatatata tataaaa, tadadada taaa, tdadada taaa!

 

Dit lied is gratis te beluisteren op Spotifym Deezer en Youtube. De MP3 is te downloaden via deze link.

08-11-2019

Wie wordt Kaaike XVII of lid van het GROOTKindergevolg 2020?

OCS de Smulnarren is opzoek naar Kaaike XVII en leden voor het GROOTKindergevolg 2020. Vanaf zaterdag 9 november kunnen alle Kaaiendonkse Snotnarren, van groep 6 t/m 8 van de basisschool, zich hiervoor inschrijven. De vierkiezing vindt plaats op zondag 12 januari 2020 in AC de Slotjes.

Op de Website van OCS de Smulnarren is zowel het inschrijfformulier als de KaaikeKalender te vinden. Op de KaaikeKalender staan alle activiteiten waar het GROOTKindergevolg aandeel gaat nemen na de verkiezing. Het inschrijfformulier is te downloaden en ingevuld in te leveren in de OCS brievenbus bij de Oosterhoutse Feestwinkel naar de HEMA in Arendshof.

Wie liever een creatieve bijdrage levert kan zich uitleven op een ontwerp voor het Kaaike’s Kinderinsigne 2020. Het winnende ontwerp zal 1500 keer worden uitgedeeld aan Snotnarren in Kaaiendonk tijdens carnaval 2020. Het ontwerpformulier is ook te vinden op de OCS website. Ontwerpen met daarbij alle ingevulde informatie kunnen in dezelfde brievenbus worden gedeponeerd.

Doe mee en wie weet ben jij Kaaike XVII of lid van het GROOTKindervolg tijdens carnaval 2020. Of dragen een heleboel Snotnarren jouw ontwerp als insigne tijdens carnaval.

07-11-2019

Prins Mienus XIV is er klaar voor

Op zaterdag 9 november om 15.11 uur zal Prins Mienus op het Hatsekideeplein de aftrap geven voor de carnaval 2019/2020.

Het Hatsekideeplein (Markt bij fietsenkelder) zal zaterdag 9 november weer de plek zijn waar je als Kaaiendonker hoort te zijn

Om 15.11 uur zal Zijne Ontzettendhoogheid Prins Mienus XIV zijn entree maken, waarna hij tevens zijn nieuwe Heer Adjudant bekend zal maken. Vervolgens vindt de traditionele kranslegging bij Hatsekidee plaats en wordt het nieuwe insigne voor het eerst getoond. Dit insigne zal vervolgens vanaf 15.45 uur te koop zijn bij Oud Brabant waar de Volledigen zich zullen verzamelen. Kort hierna is het insigne bij o.a. de Oosterhoutse Feestwinkel verkrijgbaar.

Dit alles wordt omlijst met muziek en een enkele kleine toespraak.

Vanaf 15.15 uur is er ook volop aandacht voor de kinderen op het Prins Mienusplein ( bij Oud Brabant). Er beginnen dan kinderactiviteiten, met muziek, smincken en allerlei spellen. Ook zijn er voor de kinderen pannenkoeken. En alles gratis

Om ongeveer half vijf mag iedereen meedansen met de Dansmariekes. De danspasjes kun je alvast instuderen via een filmpje dat te vinden is via Smulnarren.nl en de facebookpagina. Dit doen we weer bij het podium op het Hatsekideeplein.

Zodra het donker wordt kun je deelnemen aan een lichtjesoptocht. De lighttubes zijn natuurlijk gratis, net als alle kinderactiviteiten. De Prins zal met zijn Groot Gevolg voorop gaan en diverse kapellen zullen de kinderen begeleiden.

En dan…..om ongeveer half zes richt Zijne Ontzettendhoogheid zich eindelijk weer op de volwassenen met de bekendmaking van het carnavalslied 2020. Dit mag iedereen natuurlijk naar hartenlust meezingen.

Hierna volgt even een muzikale pauze om iedereen in de gelegenheid te stellen te eten . Voor een paar euro is stamp met een gehaktbal beschikbaar.

De avond wordt opgevuld met een optreden van Kaal Kabaol die ook zorgen voor een meejkwekfestijn (boekskes met tekst zijn beschikbaar) en optredens van kapellen. Rond 22.11 uur zal het carnavalslied nogmaals live ten gehore worden gebracht. Vanaf 20.11 uur begint in de Klappeijstraat het carnavalsfeest voor de iets jongeren onder ons.