07 januari 2018

Een kijkje in de carnavalskeuken, “Op ne goeie Bojem”

Zondag 14 januari 2018 Open dag in de Mienushal

De Oosterhoutse Carnavalsstichting, OCS De Smulnarren, stelt ieder jaar de Mienushal ter beschikking aan carnavalsverenigingen die daar hun wagens willen bouwen. Nieuwsgierige Oosterhouters die eens een kijkje willen nemen in de keuken van carnaval, zijn van harte uitgenodigd op zondag 14 januari van 12.00 tot 16.30 uur in de Mienushal (Vuurdoornlaan, Oosterhout). Deze open dag wordt ingevuld met live muziek, een hapje en een drankje en een carnavalsbeurs. De bouwende verenigingen bouwen die dag natuurlijk gewoon door!

Er wordt dit carnavalsseizoen weer hard gewerkt in de Mienushal om het motto ” Op ne goeie Bojem” een gezicht te geven. Op 14 januari kunt u weer kijken hoe de carnavalswagens worden gebouwd en welke verenigingen er bouwen. Tevens heeft de Oosterhoutse Carnavalsstichting de achterste hal open gesteld, zodat u onder het genot van een drankje en goede carnavalsmuziek, alvast de sfeer kan proeven om weer lekker op te warmen voor carnaval, dat plaatsvindt van zaterdag 10 februari tot en met dinsdag 13 februari 2016. Ook zullen er weer kramen staan waar u carnavalsartikelen kunt kopen of ruilen.

Alle basisscholen uit Oosterhout zijn bij deze uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Mienushal. Dit kan op donderdag 18 en vrijdag 19 januari. Hiermee wil OCS De Smulnarren aan iedereen laten zien wat er allemaal bij de carnavalsoptochten komt kijken en ook de jeugd meer bij carnaval betrekken.

De Mienushal te Oosterhout staat in de Vuurdoornlaan aan het einde links. De Vuurdoornlaan is de straat tegenover de Praxis.

07 januari 2018

Lintjesregen

Prins Mienus XIV huldigt de Kaaiendonkers

Op vrijdag 12 januari 2018 is het weer zover. Een groot aantal Smulnarren en Smulnarrinekes zullen op het verenigingenfeest in de Apotheek worden geridderd voor verdiensten aan het geslacht der Mienussen bewezen. En opnieuw zullen enkele carnavalsverenigingen, op verzoek van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV, worden opgenomen in het selecte gezelschap van Kaaiendonkse Hofleverancier.

De korte sessies met huldigingen worden omlijst met veel muziek van de aanwezige kapellen. Deze feestavond voor alle carnavalsverenigingen is gratis toegankelijk voor iedereen die houdt van een carnavalsfeestje.

De avond begint om 19.30 uur, waarna om 20.11 uur prins Mienus XIV met Groot Gevolg zijn entree zal maken. De feestavond zal plaatsvinden in d’Apotheek.

26 december 2017

Prins Mienus XIV decoreert steunpilaren van Oosterhoutse carnaval

Ieder jaar reikt Prins Mienus onderscheidingen uit aan een vereniging of persoon, die zich op carnavals gebied in Kaaiendonk heeft ingezet. Ken jij iemand die zich ten volle inzet voor het carnaval in Kaaiendonk? Meld diegene dan nu aan voor een prinselijke onderscheiding via info@smulnarren.nl of gebruik het aanvraagformulier op www.smulnarren.nl.

Vrijdag 12 januari zal prins Mienus XIV op de Verenigingenavond in theater De Bussel de onderscheidingen uitreiken aan mensen, die een grote bijdrage leveren of geleverd hebben aan het Oosterhoutse carnaval. Iedereen mag mensen voordragen, waarvan zij vinden dat deze een prinselijke onderscheiding verdienen.

Een prinselijke onderscheiding uitgereikt door Ontzettend Hoogheid is iets heel bijzonders in Kaaiendonk. De ordedragers stellen hun werk en wijsheid in dienst van de Prins en het Rijk der Smulnarren, een eerbetoon zonder weergave. Jij kunt mensen uit jouw omgeving voordragen voor zo’n prinselijk eerbetoon, die zij verdienen doordat zij carnaval in Kaaiendonk een warm hart toedragen en daarbij veel en goed werk verrichten, denk hierbij aan uw carnavalsvereniging, carnavalsband, het bouwen van een carnavalswagen en andere zaken die de feestvreugde verhogen.

Kortom als jij denkt, ‘die persoon verdient dit jaar extra aandacht en mag voor zijn of haar inzet beloond worden met een prinselijke onderscheiding’, stuur dan het aanvraagformulier op naar info@smulnarren.nl.

Formulieren kunnen worden ingediend tot uiterlijk 8 januari 2018, de onderscheidingen worden op de Verenigingenavond op 12 januari 2018 uitgereikt.

20 december 2017

Kom je op Kaaikes Feestje?

Dit jaar, 27 januari 2018 van 13:00 tot 16:00, is de eerste editie van het Snotnarrenbal. Het voorfeest voor onze Snotnarren en Snotnarrinnekes. Kaaike en haar gevolg geven een feest voor alle kinderen uit Kaaiendonk (4 t/m 12 jaar).
Tijdens dit feest zal er veel feestmuziek, spelletjes en plezier zijn. De toegang tot dit feest is gratis (ook voor pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s enzovoort, enzovoort) en zal plaatsvinden in Theater de Bussel, Torenstraat 10.

Kom gezellig langs om er samen met Kaaike een groot feest van te maken!

17 december 2017

Ne goeie bojem voor heel Kaaiendonk!
Het Smulnarrenbal is het voorfeest voor heel Kaaiendonk. Een echte opwarmer voor het aankomende carnavalsseizoen. Dit jaar zal het Smulnarrenbal gehouden worden op 27 januari 2018 vanaf 19.30 uur in Theater de Bussel, Torenstraat 10.

Tijdens deze avond zullen veel kapellen hun muzikale noot laten horen en zal er gefeest worden met de partyband ‘De Fik Erin’. Daarnaast wordt tussen dit feestgedruis de Grootste Kaai bekend gemaakt, zal Prins Mienus XIV een woordje spreken richting de Kaaiendonkers en zal je de Dansmariekes zien schitteren. Het feest dat je niet mag missen!

Golden Tickets
Sinds vorig jaar zitten er tijdens de voorverkoop 4 Golden Tickets tussen de normale toegangskaarten. Dit jaar heeft een Golden Ticket de waarde van een dinercheque van La Cantina t.w.v. 750. Handig ‘vur ne goeie bojem’ voor het Smulnarrenbal. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de Feestwinkel en de VVV (in Theater de Bussel) te Oosterhout en kosten 7,50 per stuk.

07 december 2017

Kaaike XV zoekt ontwerpers Kinderinsigne

Altijd al eens een eigen insigne willen ontwerpen? Kaaiendonk zoekt creatieve kinderen met een uniek ontwerp voor een mooi Kinderinsigne voor Kaaiendonk.

Jeugdprinses Kaaike XV wil ook graag een Kinderinsigne. Zo kan ze dit uitdelen aan kinderen in Kaaiendonk tijdens de carnaval. Het leuke is dat het ontwerp gemaakt wordt door een kind. Kun jij dit ook? Stuur aan ons jouw beste ontwerp en wie weet wordt dit het Kinderinsigne van dit carnavalsjaar.

Ben je niet ouder dan 12 jaar? Zit je op de basisschool in Kaaiendonk? En vind je het leuk om te tekenen? Download dan het ontwerpformulier via de website van OCS de Smulnarren. En maak een mooi en kleurrijk ontwerp dat met het carnavalsfeest te maken heeft.

Vul alle informatie op het formulier in, zodat we weten van wie het ontwerp is. Lever het ontwerpformulier bij de feestwinkel in, door deze in de Kaaike brievenbus te stoppen. Wie weet wordt jouw ontwerp dan gekozen en wordt het dit jaar door heel veel kinderen gedragen tijdens carnaval.

Veel succes namens Kaaike XV!

12 november 2017

Een (nieuwe) nar voor Kaaiendonk
Een nieuwe narrenkap en een verse glimlach

Carnavalsdinsdag even voor middernacht namen Prins Mienus de XIV en Kaaiendonk afscheid van hun nar. Na 5 jaar trouwe dienst nam hij afscheid en moesten de Smulnarren en Smulnarrinnekes op zoek naar een opvolger. Op 11 november (de elfde van de elfde), om precies 11.11 uur, begint het nieuwe carnavalsseizoen op het Hatsekiedeeplein, maar zonder nar! Hoe is dat nu mogelijk, want de reden voor deze datum ligt bij het getal 11, wat van oudsher als het getal van dwazen en gekken wordt beschouwd?

Wees maar niet bang Kaaiendonk, ik (de Nar van Kaaiendonk) zal die dag zeker als een duveltje uit een doosje tevoorschijn komen. Ik heb me al geruime tijd kunnen voorbereiden op wat komen gaat. Mijn pak is klaar, ik heb nieuwe laarzen gekocht en ook de narrenkap past mij precies. Alleen draaien we nu de wereld eens om, mijn hoorntjes vallen niet omlaag, maar wijzen omhoog, ze wijzen naar de zon, de TOEKOMST. Een nieuw carnavalsseizoen, waar we met alle Smulnarren en Smulnarrinnekes een geweldig feest van gaan maken en waar ik als nar een verbindende rol in wil spelen. Ik wil jong met oud verbinden, toekomst met verleden, vreugde met tragiek en ik hoop dat ik heel Kaaiendonk daarbij een spiegel kan voorhouden. Een spiegel waarin iedereen zichzelf en anderen kan zien als onderdeel van ons Kaaiendonks Carnaval.

Daarnaast zal ik mijn taak als nar, naast onze prins en de rest van zijn gevolg, vervullen met een glimlach. Een lach van oor tot oor, die er hopelijk voor zorgt dat de leut van carnaval zich verspreidt door Kaaiendonk en haar wijde omgeving.

Met leutige groet,
De Nar

12 november 2017

Een Glimlach daverde door Kaaiendonk
Zaterdag 11-11-2017 mag de geschiedenis in als de dag waarop de glimlach overheerste.

De carnavalsoutfit was massaal weer van zolder gehaald. En op een vol Hatsekideeplein presenteerde Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV het nieuwe carnavalsinsigne, waarna hij officieel het carnavalsjaar opende. Het eerste officiële insigne werd overhandigd aan een toevallig passerende Bekende Oosterhouter: Rene van Bijnen. Volgens de Prins was het opvallend dat voor het
eerst in 25 jaar het ontwerp van het insigne niet was uitgelekt, met als gevolg dat de etalage van De Kloek leeg was gebleven. “Of er wellicht enige verbanden te leggen waren?”
Ondertussen waren de Volledigen volop bezig met het verzamelen en uitdelen van Ne Goeie Bojem, die werd opgegraven naast het beeld van Hatsekidee. Na alle plechtigheden vertrok iedereen naar Oud Brabant voor de Klunch en om het nieuwe insigne te bemachtigen en zich daarna voor te bereiden op de avond.

Deze begon om 18.22 uur ter hoogte van Club Sweet, met de officiële start van de 11-11-viering en de 11-kroegentocht, waarbij Zijne Ontzettend Hoogheid een reusachtige 11-kroegen-stempelkaart ontving. Tenslotte begeleide de OCS de Prins naar de Bussel voor het vieren van de Kaaikwek en het presenteren van de nieuwe Nar van Kaaiendonk: Bas Veldhuizen. Tussen de optredens in de Bussel door heeft Prins Mienus verwoede pogingen gedaan om de elf stempels op zijn kaart te halen door toch nog zoveel mogelijk kroegen te bezoeken en zodoende het felbegeerde Elf-Elf-speldje te bemachtigen middels het inleveren van een volle stempelkaart.
Al met al is het carnavalsseizoen met het moto ‘op ne goeie bojem’ stevig begonnen. We hebben een nieuw symbool van de Kaaiendonkse glimlach: onze Nar. En een Prins die zijn glimlach op iedereen probeert over te dragen.

11 november 2017

Een nieuw carnavalsseizoen, een nieuw insigne!

Op zaterdagochtend 11 november is het carnavalsjaar om 10.30 geopend door middel van een officiële kranslegging bij het Hatsekideebeeld. Tijdens de opening is er weer een mooi nieuw insigne gepresenteerd.
Dit jaar zijn er weer mooie ontwerpen binnengekomen voor een nieuw insigne. De insignecommissie heeft uit deze insignes opnieuw gekozen voor een ontwerp van Marielle Brokx. Dit is niet het eerste jaar dat haar ontwerp uitgekozen wordt, ook het carnavalsinsigne van 2017 is ontworpen door Marielle.
Marielle heeft in haar ontwerp het motto ‘op ne goeie bojem’ niet één, maar twee keer voor laten komen. Allereerst komt deze terug in de kom erwtensoep. Dit is voor ons allen natuurlijk de perfecte ‘bojem’ om de drukke carnavalsdagen door te komen. In deze kom soep heeft Brokx een raadslid verwerkt. Dit is de andere manier waarop het motto in het insigne is verwerkt. Prins Mienus de XIV heeft, zoals we allemaal weten, bij de Raad van XI gezeten. De Raad van XI blijkt dus ‘ne goeie bojem’ te zijn, om een goede Prins uit voort te brengen. Al met al een insigne om trots op te zijn.
Wil jij ook nog een insigne? Deze zijn verkrijgbaar bij de Feestwinkel in Arendshof.

1 2 3 4 5