20 maart 2018

Juryrapport Kaaiendonkse optocht 2018

De jury van de Kaaiendonkse optocht heeft weer een mooi document samengesteld waarin ze de Kaaiendonkse creaties beschrijven en uitleggen hoe de verschillende scores tot stand zijn gekomen. De positieve punten worden vermeld en ook de punten die wat meer aandacht vragen en waar verbetermogelijkheden liggen. Het Juryrapport Kaaiendonkse optocht 2018 is weer een prachtig naslagwerk geworden.

 

10 februari 2018

Het mooist versierde café van Kaaiendonk

Ook dit jaar hebben de Kaaiendonkse kasteleins weer hun uiterste beste gedaan om hun Leuttempeltjes zo origineel, creatief, carnavalesk en zo goed mogelijk op het motto aangepast, te versieren.

De commissie “mooist versierde café”, heeft op vrijdag avond alle Kaaiendonkse leuttempeltjes bezocht. Haar taak wordt elk jaar moeilijker aangezien er weer een goede competitie bestaat om deze fel begeerde titel. De top drie lag dan ook bijzonder dicht bij elkaar dit jaar.

Maar na ampel beraad heeft de commissie een winnaar benoemd. Dit jaar is het mooist versierde café van Kaaiendonk: Brasserie MIX. Hier is duidelijk zichtbaar waar de Goeie Bojem vandaan komt want Adrie Kersten presenteert hier de Mienussen van de afgelopen decennia. Ook is er aandacht besteed aan de historie van Kaaiendonk en presteert MIX zich als een waar Kaaiendonks mini-museum. Tevens is de aankleding van Brasserie MIX perfect in balans met de doelgroep.

De commissie heeft bepaald dat Brasserie MIX zich hiermee duidelijk onderscheidt van de andere leuttempeltjes en benoemd daarom dit leuttempeltje tot mooist versierde café 2018.

28 januari 2018

Boerenbruiloft

Op maandag 12 februari zal Jaonus en Hendrien hun ja-woord gaan geven op het Hatsekideeplein!

Een traditioneel bruidsfeest in stijl dichtbij de Markt. Even na half twee geeft het bruidspaar elkaar het ja-woord. Daarna zal het feest echt los gaan barsten. Wij nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn. Er is weer voor een ieder voldoende eten. In tegenstelling tot andere jaren kunt u op deze dag de maaltijdbon en het aandenken ophalen bij de keet van de stapbonnen (naast het podium op de Markt, ter hoogte van de fietsenkelder). Voor 2 stapbonnen krijgt u een warme maaltijd en voor 1 stapbon het aandenken.

Grootste Kaai, Ton Biemans [rechts]

27 januari 2018

De Grootste Kaai 2018: Ton Biemans

De Grootste Kaai is de hoogste onderscheiding die een Kaaiendonker kan ontvangen. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend.

Ton Biemans is verkozen tot de 41 Grootste Kaai in de geschiedenis van Kaaiendonk.
Dit jaar geen begenadigd bestuurder of bevlogen organisator, maar een kleurrijk mens die in een lange reeks van jaren op allerlei terreinen Oosterhout én ook Kaaiendonk mooier heeft gemaakt en nog maakt!

Een aantal redenen waarom Ton Biemans is verkozen tot Grootste Kaai 2018:

  • Woont pas enkele jaren in Oosterhout, maar is vanaf zijn prille middelbare schooltijd betrokken bij tal van, met name culturele activiteiten, binnen Oosterhout;
  • Organiseerde het protest tegen voorgenomen gemeentelijke bezuinigingen op het Oosterhoutse culturele leven;
  • Organiseerde culturele avonden op het Sint-Oelbertgymnasium en regisseerde cabaret op het Mgr. Frencken College;
  • Was medeoprichter, speler, schrijver en regisseur van Tejatergroep Volgelvrij;
  • Was artistiek leider van het Millennium Theaterproject Oosterhout “de zeven zieke zuchten”;
  • Is sinds 1968 betrokken bij de Openluchtspelgroep Oosterhout als regisseur van jeugdproducties en begenadigd speler;
  • Bedacht, schreef, speelde en regisseerde tal van Oosterhoutse Nieuwjaarsrevues;
  • Neemt tweejaarlijks het Oosterhoutse wel en wee met milde ironie op de korrel als schrijver, speler en regisseur van het Kleine Revuetje;
  • Is Oosterhoutse carnavalist in hart en nieren en betrokken bij tal van activiteiten van Kaaiendonkse Kapellen;

07 januari 2018

Een kijkje in de carnavalskeuken, “Op ne goeie Bojem”

Zondag 14 januari 2018 Open dag in de Mienushal

De Oosterhoutse Carnavalsstichting, OCS De Smulnarren, stelt ieder jaar de Mienushal ter beschikking aan carnavalsverenigingen die daar hun wagens willen bouwen. Nieuwsgierige Oosterhouters die eens een kijkje willen nemen in de keuken van carnaval, zijn van harte uitgenodigd op zondag 14 januari van 12.00 tot 16.30 uur in de Mienushal (Vuurdoornlaan, Oosterhout). Deze open dag wordt ingevuld met live muziek, een hapje en een drankje en een carnavalsbeurs. De bouwende verenigingen bouwen die dag natuurlijk gewoon door!

Er wordt dit carnavalsseizoen weer hard gewerkt in de Mienushal om het motto ” Op ne goeie Bojem” een gezicht te geven. Op 14 januari kunt u weer kijken hoe de carnavalswagens worden gebouwd en welke verenigingen er bouwen. Tevens heeft de Oosterhoutse Carnavalsstichting de achterste hal open gesteld, zodat u onder het genot van een drankje en goede carnavalsmuziek, alvast de sfeer kan proeven om weer lekker op te warmen voor carnaval, dat plaatsvindt van zaterdag 10 februari tot en met dinsdag 13 februari 2016. Ook zullen er weer kramen staan waar u carnavalsartikelen kunt kopen of ruilen.

Alle basisscholen uit Oosterhout zijn bij deze uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Mienushal. Dit kan op donderdag 18 en vrijdag 19 januari. Hiermee wil OCS De Smulnarren aan iedereen laten zien wat er allemaal bij de carnavalsoptochten komt kijken en ook de jeugd meer bij carnaval betrekken.

De Mienushal te Oosterhout staat in de Vuurdoornlaan aan het einde links. De Vuurdoornlaan is de straat tegenover de Praxis.

07 januari 2018

Lintjesregen

Prins Mienus XIV huldigt de Kaaiendonkers

Op vrijdag 12 januari 2018 is het weer zover. Een groot aantal Smulnarren en Smulnarrinekes zullen op het verenigingenfeest in de Apotheek worden geridderd voor verdiensten aan het geslacht der Mienussen bewezen. En opnieuw zullen enkele carnavalsverenigingen, op verzoek van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV, worden opgenomen in het selecte gezelschap van Kaaiendonkse Hofleverancier.

De korte sessies met huldigingen worden omlijst met veel muziek van de aanwezige kapellen. Deze feestavond voor alle carnavalsverenigingen is gratis toegankelijk voor iedereen die houdt van een carnavalsfeestje.

De avond begint om 19.30 uur, waarna om 20.11 uur prins Mienus XIV met Groot Gevolg zijn entree zal maken. De feestavond zal plaatsvinden in d’Apotheek.

26 december 2017

Prins Mienus XIV decoreert steunpilaren van Oosterhoutse carnaval

Ieder jaar reikt Prins Mienus onderscheidingen uit aan een vereniging of persoon, die zich op carnavals gebied in Kaaiendonk heeft ingezet. Ken jij iemand die zich ten volle inzet voor het carnaval in Kaaiendonk? Meld diegene dan nu aan voor een prinselijke onderscheiding via info@smulnarren.nl of gebruik het aanvraagformulier op www.smulnarren.nl.

Vrijdag 12 januari zal prins Mienus XIV op de Verenigingenavond in theater De Bussel de onderscheidingen uitreiken aan mensen, die een grote bijdrage leveren of geleverd hebben aan het Oosterhoutse carnaval. Iedereen mag mensen voordragen, waarvan zij vinden dat deze een prinselijke onderscheiding verdienen.

Een prinselijke onderscheiding uitgereikt door Ontzettend Hoogheid is iets heel bijzonders in Kaaiendonk. De ordedragers stellen hun werk en wijsheid in dienst van de Prins en het Rijk der Smulnarren, een eerbetoon zonder weergave. Jij kunt mensen uit jouw omgeving voordragen voor zo’n prinselijk eerbetoon, die zij verdienen doordat zij carnaval in Kaaiendonk een warm hart toedragen en daarbij veel en goed werk verrichten, denk hierbij aan uw carnavalsvereniging, carnavalsband, het bouwen van een carnavalswagen en andere zaken die de feestvreugde verhogen.

Kortom als jij denkt, ‘die persoon verdient dit jaar extra aandacht en mag voor zijn of haar inzet beloond worden met een prinselijke onderscheiding’, stuur dan het aanvraagformulier op naar info@smulnarren.nl.

Formulieren kunnen worden ingediend tot uiterlijk 8 januari 2018, de onderscheidingen worden op de Verenigingenavond op 12 januari 2018 uitgereikt.

20 december 2017

Kom je op Kaaikes Feestje?

Dit jaar, 27 januari 2018 van 13:00 tot 16:00, is de eerste editie van het Snotnarrenbal. Het voorfeest voor onze Snotnarren en Snotnarrinnekes. Kaaike en haar gevolg geven een feest voor alle kinderen uit Kaaiendonk (4 t/m 12 jaar).
Tijdens dit feest zal er veel feestmuziek, spelletjes en plezier zijn. De toegang tot dit feest is gratis (ook voor pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s enzovoort, enzovoort) en zal plaatsvinden in Theater de Bussel, Torenstraat 10.

Kom gezellig langs om er samen met Kaaike een groot feest van te maken!

17 december 2017

Ne goeie bojem voor heel Kaaiendonk!
Het Smulnarrenbal is het voorfeest voor heel Kaaiendonk. Een echte opwarmer voor het aankomende carnavalsseizoen. Dit jaar zal het Smulnarrenbal gehouden worden op 27 januari 2018 vanaf 19.30 uur in Theater de Bussel, Torenstraat 10.

Tijdens deze avond zullen veel kapellen hun muzikale noot laten horen en zal er gefeest worden met de partyband ‘De Fik Erin’. Daarnaast wordt tussen dit feestgedruis de Grootste Kaai bekend gemaakt, zal Prins Mienus XIV een woordje spreken richting de Kaaiendonkers en zal je de Dansmariekes zien schitteren. Het feest dat je niet mag missen!

Golden Tickets
Sinds vorig jaar zitten er tijdens de voorverkoop 4 Golden Tickets tussen de normale toegangskaarten. Dit jaar heeft een Golden Ticket de waarde van een dinercheque van La Cantina t.w.v. 750. Handig ‘vur ne goeie bojem’ voor het Smulnarrenbal. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de Feestwinkel en de VVV (in Theater de Bussel) te Oosterhout en kosten 7,50 per stuk.

1 2 3 4 5